Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC overlevde bombe

TELEGRAM: Elektronikkprodusenten Nec kan skryte av bombesikre bærbare maskiner. Nylig overlevde en av deres maskiner å bli sprengt i lufta!

Politiets bombepatrulje i Rochester, USA, fant nylig et mistenkelig objekt på militært område. En rask scanning av den pent innpakkede gjenstanden viste at den inneholdt elektronikk. Derfor ønsket ikke politiet å ta noen sjanser: De valgte å sprenge den i lufta, skriver Computer Sweden.

Pakken inneholdt i virkeligheten en bærbar datamaskin som nylig var stjålet fra Joseph Songin. Han fikk delene tilbake etter «aksjonen». Skjerm, høyttaler og kasse var ødelagt, men uttaket til ekstern skjerm var fremdeles intakt.

Alle filer intakte
Songin fant for sikkerhets skyld fram et brannslokkingsapparat da han koblet seg opp. Til sin forbauselse så han at maskinen startet opp som vanlig. Alle programmer og filer var intakte

Noe av det første Songin gjorde var å sende brev til produsenten Nec, og fortelle at deres modell Versa var utrolig solid. I Nec eksploderte presseavdelingen i glede og sendte ut en sky av pressemeldinger.