Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ISDN-satsing fra 3Com

HANNOVER: Med nytt ISDN-basert LAN-modem og med et råbillig terminaladapter for ISDN har amerikanske 3Com endelig forstått at ISDN i høyeste grad er på hugget i Europa – til tross for at teknologien er nesten totalt uten interesse i det amerikanske markedet.

– Det er med en viss glede vi ser at våre amerikanske kolleger endelig oppfatter at ISDN er viktig i det europeiske markedet, sier Bob Cushing til Internettavisa Telecom.

Cushing er ansvarlig for 3Coms europeiske markedsføring – og har tidligere beklaget seg over at amerikanerne ikke alltid innser at Europa har sine egne krav.

Også Janice Roberts, Senior Vice President of Global Marketing and Business Development er enig i dette, Britiske Roberts er jobber nå for 3Com i Silicon Valley.

Deregulering og fusjon
– To ting har skjedd, sier Roberts når vi spør henne om dette.

– For det første har blant annet dereguleringen av telemarkedet skapt nytt liv. Dessuten har fusjonen med U.S Robotics fått hele 3Com til å se med nye øyne på såvel fjerntilkobling som småbedriftmarkedet. Alt dette er med på å gi oss fokus på nye produktområder, sier Roberts til internettavisa Telecom.

Terminaladapter
De to nye ISDN-produktene er blant de første rsultatene av denne nytenkningen i 3Com. Mest interessant er kanskje U.S. Robotics ISDN Card PnP internt terminaladapter, som er beregnet på de mange som etterhvert installerer ISDN-forbindelse hjemme.

Det ISA-baserte kortet har en listepris på 99 dollars – omlag 700 kroner – og kommer med engelskspræklig programvare til Norge. Programvaren inkluderer blant annet RVS-COM, skjermbasert ISDN-telefon, 14.4 Mbit/s fax, telefonsvarer, filoverføring og Microsoft Internet Explorer.

Småbedrifter
Et annet produkt er Office Connect ISDN LAN Modem,som koster 499 dollars og som er beregnet på småbedrifter hvor inntil 10 brukere kan dele ISDN-forbindelse over bedriftens LAN.

Produktet er i følge 3Com tviklet for å gjøre det enklest mulig å ta i bruk teknologien. Det inkluderer en Ethernet-hub (fire utganger), en IP-ruter, to analoge utganger for taletelefoni og fax, samt en ISDN-tilknyting. Ved hjelp av et såkalt Web Wizard skal det være mulig selv får ikke datakyndige å installere produktet, hevder 3Com.

Tilgjengelighet
Disse nye produktene kommer i tillegg til Sportser ISDN TA Internal modemog Courier I-modem fra tidligere U.S.Robotics og gjør at selskapets ISDN-baserte produktlinje for småbedrifter og hjemmemarkedet etterhvert blir rimelig god.

Office connect ISDN LAN moden vil være tilgjengelig i Norge i løpet av mars, mens terminaladapteret kommer i april.