Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hjemmenettene kommer

HANNOVER: Åtte av verdens ledende produsenter av hjemme-elektronikk har gått sammen for å utvikle en standard for at digital hjemme-elektronikk, først og fremst audiovisuelle hjelpemidler, skal fungere sammen.

Den nye alliansen, som ble presentert på Cebit-messen onsdag, fører sammen elektronikkprodusenter som Grundig, Hitachi, Matshushita, Philips, Sharp, Sony, Thomson og Toshiba.

Sammen har de utviklet et utkast til en ny standard som skal gjøre det mulig for forskjellige typer hjemme-elektronikk å samarbeide over “hjemmets lokalnett”, selv om produktene kommer fra forskjellige leverandører. Det er altså snakk om et multimedia-nettverk, ikke et egentlig PC-nett. Men også PC-produkter skal ha plass i systemet.

Åpen standard
I første omgang er standarden ment for AV-produkter. Men etterhvert skal standarden bli gjort tilgjengelig for hele multimedia-bransjen, inkludert tilbydere av digital kringkasting. Og det er snakk om en åpen standard som alle aktører i bransjen skal kunne utnytte.

Den nye spesifikasjonen skal garantere at audiovisuelle hjelpemidler skal kunne kobles sammen i ett nett, og man skal også kunne legge inn nye applikasjoner i nettet etterhvert som produsentene utvikler nye produkter. Men det må innrømmes at de foreløpige opplysningene om standardens innhold er svært vage.