Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eliaden med tele/data-satsing

OSLO: Årets Eliade vil satse på å lansere seg selv på Internett – samtidig som utstillingen går av stabelen i Oslo 25 – 28 mai. Energi og tele/data står sentralt under stormønstringen på Sjølyst.

– Hvis det er noen som skulle satse på Internett, så må det vel være oss. Vi vil satse på å legge alt ut på Internett, sier styreformann Olaf H. Mehus i Eliaden 98 til internettavisa Telecom.

Strekkoder
Nytt blir det også at det på adgangskortene vil være strekkoder som vil være spesielle for den enkelte besøkende. Arrangører kan leie strekkodelesere, slik at de besøkende lett kan få tilsendt informasjon senere. Strekkodene skal også gjøre det raskere for besøkende å registrere seg.

Utvidet messe
– Energi og tele/data står sentralt under stormønstringen på Sjølyst. Dette området er meget viktig for hele den elektrotekniske bransjen. På Eliaden får vi rundt 20.000 kvadratmeter med produkter og løsninger som gjenspeiler den raske utviklingen bransjene er inne i, sier Mehus.

Han er til daglig direktør for internasjonal virksomhet i ABB, og kan registrere at hans eget selskap i år ikke deltar, men prioriterer andre messer.

Publikum
Antall kvadratmeter med utstilling har økt kraftig på grunn av stor interesse.

Antallet besøkende for messen har stadig økt. Første gang Eliaden ble arrangert i 1984 var det 123 utstillere og 14 000 besøkere. I 1996 var det 300 utstillere og 26.000 besøkende. I år er antallet utstillere 294. I år regner en med omlag 30.000 besøkende.

Teknologi
Eliaden har vært arrangert hvert annet år siden 1984. Blant de største gruppene utstillere er industri, energiverk, el-entreprenører, rådgivende ingeniører, byggherrer og offentlige myndigheter.

-IT og data er i dag det største vekstområdet, samtidig som energibransjen er inne i den største brytningstiden i dette århundret, sier Mehus og lover at disse to områdene skal bli fulgt opp med bredt anlagte konferanser og seminarer.

Blant annet vil det bli holdt et seminar om teleliberaliseringens konsekvenser for elektrobransjen.

Stikkord: Mobil