Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Libretto får konkurranse

TELEGRAM: I april lanserer LG Electronics en lomme-PC som likevel har stor nok skjerm og tastatur til å kunne brukes som en vanlig PC. Den koster halvparten av Toshiba Libretto.

Phenom
Phenom Handheld PC Ultra fra koreanske LG Electronics buker operativsystemet Windows CE 2.0 som kan kjøre forenklede versjoner av Word, Excel, PowerPoint, Internet Explorer og annen programvare.

Billigere enn Libretto
Phenom veier 0,85 kilo, og inneholder en stor 8,25-tommers fargeskjerm, innebygget VGA-port for presentasjoner, 28.8 modem og infrarød port.

Maskinen drives av en Hitachi 100-MHz SH3 RISC-prosessor og vil koste under 7000 kroner når den kommer på markedet i april. Prisen er om lag halvparten av Toshiba Libretto 70CT.

Stor fargeskjerm
Toshiba Libretto 70CT er nylig blitt utstyrt med en 120 MHz Pentium-prosessor. Toshiba-PCen veier det samme og er like stor som Phenom. Libretto har imidlertid bare en 6,1-tommers fargeskjerm.

En annen konkurrent er HP 620LX Palmtop. Den har 6,5-tommers fargeskjerm, men veier bare 580 gram.

Voksende marked
Lomme-PCene blir altså stadig bedre. Disse små maskinene er ikke ment å skulle erstatte vanlige notebooks, men er enklere å ta med seg og raskere å bruke når man skal gjøre oppslag eller presentere data. Verdensmarkedet for lomme-PCer ventes å ligge rundt 8 millioner i 2001.

Se PC-Testen:
Den store lommedata-oversikten