Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-gründer ut mot IT-sjefer

TELEGRAM; – Jeg blir deprimert når jeg ser hvor mye tid og penger som sløses bort på data. Ikke på noe annet felt kan en minoritet styre så enerådende som det dataavdelingen i en bedrift kan gjøre, sier Une Amundsen i SuperOffice.

Konsernsjef Une Amundsen i SuperOffice er en av Norges mest suksessfulle IT-gründere. I fjor solgte selskapet programpakker for 68 millioner kroner i 20 land. Men han synes det blir for mye utstyrshysteri.

– Datadiktaturet i Norge er verre enn styresettet i den verste bananstat, sier Amundsen til Adresseavisen.

Bortkastet
Han mener at over halvparten av bedriftenes investeringer går til nytt datautstyr, uten at det stilles store spørsmål ved behovet.

– Når datasjefen sier til ledelsen at bedriften trenger nytt datasystem, så har ofte lederne små forutsetninger for å arrestere dataguruen. Problemet er bare at IT-avdelingen gjerne ønsker investeringer etter det som er teknisk mulig, ikke etter det bedriften faktisk har bruk for, sier Amundsen.

Han hevder at resultatet blir store og kompliserte systemer som gir dårlig driftssikkerhet og usikre brukere.