Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Solgte falske GSM-kort

TELEGRAM: En 26-årig kvinne er i Trondheim byrett dømt til fem måneders fengsel for salg av ulovlige GSM-kort. Ved hjelp av falske bankkort opprettet hun ti mobiltelefon-abonnement som hun solgte videre i det kriminelle miljøet i Trondheim for å betale narkogjeld.

Kvinnen benyttet stjålne eller hittede bankkort fra andre kvinner for å opprette mobiltelefon-abonnementene. I Trondheim er en mengde stjålne mobiltelefoner i omløp. Disse er imidlertid ubrukelige uten operative GSM-kort. Hun kunne derfor forlange 1.500 kroner for hvert kort, melder Adresseavisen.

Svindlet med kort
Dommen omfatter også bedragerier og et dusin andre lovbrudd som gjelder vinnings- og narkotikaforbrytelser. Kvinnen benyttet blant annet bankkortene til å opprette kredittkonto i forskjellige forretninger i Trondheim, og hun klarte også å heve penger i en bank med et stjålet bankkort.
Stikkord: Mobil