Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil ha flere IT-studieplasser

TELEGRAM: Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL) vil at myndighetene skal opprette 2000 nye IT-studieplasser årlig innen den videregående skolen, opplyser generalsekretær Per Morten Hoff.

– Det er akutt mangel på IT-kompetanse i Norge i dag. KDL er meget fornøyd med at Regjeringen nå lover et kraftig løft når det gjelder IT-studieplasser innen høyere utdanning, opplyser Hoff.

Uten IT-utdanning
En undersøkelse KDL har gjennomført viser imidlertid at behovet for IT-utdanning er vel så stort når det gjelder lavere utdanning. 50 prosent av de spurte bedriftene i undersøkelsen har IT-ansvarlige uten formell IT-utdanning.

Inititativ
KDL har derfor tatt initiativet til å få opprettet en ny IT-utdanning i den videregående skolen. Den 3-årige utdanningen skal gi nok basiskunnskaper til at man skal kunne fungere som en «IT-vaktmester». Den videregående skolen kan utdanne 2000 kandidater årlig, heter det i en melding fra KDL.
Stikkord: Mobil