slavehandelsladd

Annonse


Slavehandel på nett

slavehandelsladdMannen fra den nordlige delen av Sverige fikk et anonymt tilbud i datamaskinen i begynnelsen av februar, melder den svenske avisen Aftonbladet.

Løsepenger
– For 3.000 dollar sender jeg deg en 15 – 17 år gammel jente fra Thailand for tre måneder. Du kan ha sex med henne som du ønsker. En jomfru koster tusen dollar mer. Om du ønsker å beholde jenta i landet ditt må du betale 4.000 dollar – vel 30.000 kroner – ekstra for dette, heter det i det anonyme brevet.

Granskes
Det svenske politiet har sporet avsenderen til en amerikansk server, men har ikke myndighet til å undersøke videre hvem som står som avsender.

– Men dessverre vet vi at det forekommer at barn formidles over Internett, sier etterforsker Göran Görtzen ved den svenske Rikskriminalen.

Annonse


Tynt grunnlag
Han tør ikke uttale seg om tilbudet er reellt, eller om den svenske mannen er utsatt for et forsøk på bedrageri.

Skal det svenske politiet forfølge saken må de gå gjennom det svenske Utenriksdepartementet. Da kan de kanskje få granske innholdet på den amerikanske serveren. Men det skjer ikke. Grunnlaget er for tynt.

Skittkasting
– Forferdelig usmakelig. Hvorfor legger ikke nettleverandørene ut sperrer for å filtrere bort skitt som dette? Internett byr jo på så mye bra, og slikt som dette bidrar jo bare til å spre rykter og å gi nettet et negativt omdømme, sier mannen. I følge Aftonbladet antas det at det er 800.000 prostituerte barn i Thailand. Årsaken til sexhandelen er fattigdom.

Annonse


Annonse


Annonse