Annonse


NetCom holder kursen

Denne uken har kursen på NetCom stort sett holdt seg mellom 180 og 190 kroner. Fredag holdt kursen seg på det samme nivå etter at selskapets resultater for 1997 ble fremlagt. Markedet er altså tilsynelatende enig med administrerende direktør Gert Munthe når han ser lyst på utviklingen i 1998.

Optimist
Den sterke veksten i antallet kunder i 1997 er blant årsakene til at Munthe nå er optimist, siden selskapet nå begynner å se reelle resultater av stordriftsfordelene etter at antallet kunder økte med 47 prosent i fjor.

– Det er ikke så farlig å tjene litt mindre per kunde når driftskostnadene per kunde preges av stordriftsfordelene og derfor gir bedre driftsmargin, sa Munthe.

Mer misfornøyd var han med utviklingen på sektoren Internasjonal trafikk, som gikk ned fra 3. til 4. kvartal i fjor.

Annonse


Økt utenlandstrafikk, men ikke nok
På årsbasis snakker vi om en økning på 147 prosent, fra 2 millioner kundeminutter i fjerde kvartal 96 til 5 millioner i samme kvartal neste år, sier Munthe.

– Men vi må samtidig registrere at trafikken gikk ned fra tredje til fjerde kvartal i år. I tredje kvartal hadde vi svært mange utlendinger som brukte mobiltelefon på ferie i Norge. I fjerde kvartal opplevde vi derimot at vi ikke har fått frem budskapet til våre egne, norske kunder om at det er rimeligst å bruke NetCom når man skal ringe til utlandet. Vi har ikke fått den effekten vi hadde ventet på dette budskapet, sier Munthe.

Kontantkort-suksess
En annen ting som gjør at Munthe ser positivt på fremtiden, er det overraskende høye bruken av kontantkort.

– 40 -45 % av de nye kundene i fjerde kvartal bruker kontantkort. Disse har faktisk et høyere ringevolum enn det som er vanlig, og klar høyere enn det ringemønsteret som kortene er priset etter. Dette overrasker oss litt, men vi er ikke lei oss for det, sa Munthe.

Annonse


Annonse


Annonse