Annonse


Statoil setter ut teledrift

Avtalen, som strekker seg over tre år, omfatter drift og brukerstøtte for 25 Statoil-kontor på land. I tillegg kommer service og vedlikehold av telesystemene på norsk sokkel.

20.000 linjer
Statoil er med sine totalt 20.000 linjer en av Norges største telebrukere, og legger stor vekt på å utnytte konkurransen i det norske telemarkedet. I valget av Alcatel som samarbeidspartner har Statoil lagt vekt på selskapets rolle som operatøruavhengig totalleverandør av teletjenester.

Alcatel vil etter denne avtalen få det daglige driftansvaret for telefonsystemer, personsøkere, trådløse systemer, alarmanlegg og talepost. Samtlige anlegg skal fjernstyres fra Statoils hovedkontor i Stavanger.

Marked på en milliard
Alcatel beregner det norske markedet for outsourcing av telekommunikasjonstjenester til å komme opp i nærmere en milliard norske kroner innen år 2000.

Annonse