MEGAFON.gif

Annonse


Telecom-leserne tar ordet

MEGAFON.gifTelenor må særlig tåle kritikk for utspillet om økt abonnementsavgift. Det er tydelig at muligheten til å velge teleoperatør engasjerer mange. Gjennomgangstema i de reaksjonene vi har fått inn er at informasjonen fra de nye operatørene så langt er for dårlig.

Nedenfor finner du et utvalg av lesernes kommentarer og reaksjoner.

Maktarroganse
– Ved å sette opp fastavgiften viser Telenor en maktarroganse uten sidestykke. Det virker som om de skal suge det siste ut av folk før monopolet faller.

Svein Ervik

Annonse


«Stelenor»
– Hadde jeg kunnet så skulle jeg valgt en annen leverandør til abonnementet, men det valget har jeg ikke enda. Telenor kan skifte navn til «Stelenor»…

(Anonym)

For dårlig informasjon
– I månedsvis har de nye teleselskapene reklamert hemningsløst, men når alt kommer til alt så vet jeg fremdeles ikke hvordan jeg skal skifte leverandør eller hvor store prisforskjellene er. Med andre ord har ikke disse reklamekampanjene hjulpet noe særlig.

Forbrukerne trenger konkret informasjon, og ikke noe visvas som “Tele2 er bedre enn Telenor”. Hvorfor er de bedre, og hvordan kan jeg benytte meg av deres tjenester?

Jan Erling Stordal

Biter seg selv i halen…
–Telenor kjører nå en kampanje der det heter: «Jo flere kunder, jo lavere priser»

Men tenk over dette: Telenor har helt til nylig har hatt ALLE kundene. Prisene gikk ned først da de MISTET kunder på grunn av konkurranse.

Ram Gupta

Hindrer utvikling
Det er forsåvidt positivt med konkurranse i telemarkedet og forbrukeren har tilsynelatende en del å tjene, men dette er kortsiktige mål. Vi burde heller satse på å få et enkelt og brukervennlig system, noe jeg ser som en umulighet med flere operatører.

Dag Andre Kvernstrøm

Billigere Internett
–Skal det norske samfunnet realisere de visjoner som ble trukket opp av den forrige regjerings planleggingsminister og tydeligvis fulgt opp av regjeringen Bondevik, må en redusere prisen på BRUKEN av Internett i Norge drastisk
Jeg vil oppfordre de ulike teleselskapene til å utfordre Telenors misbruk av sin monopolsituasjon slik som de nylig har gjort ved igjen å gå til en kraftig prisforhøyelse som om den ikke var tilstrekkelig den selskapet gjennomførte fra 1. januar i fjor.

Johan Øfsti

Staten får nok
– Jeg synes att staten får nok penger, man skal støtte de private teleoperatørene.

O. Grewe

Mobilen er fremtiden
– Det er fremdeles for dyrt å ringe mobilt. dette må prioriteres fordi det er fremtidens kommunikasjon. De nye tjenestene, slik som tekst meldinger på mobilen, koster også altfor mye.

(Anonym)

– Bra med konkurranse…
Skulle ønske at det var billigere. Jeg mener at staten bør ta over/ta fra Telenor aksessnettet, for at vi skal få reel konkurranse. F.eks kan staten kreve at Telenor gir fra seg dette dersom de skal få det økonomiske løftet de ønsker for å satse i andre land.

Venter på en abbonnementstype der lokaltaltakst er innkludert (à la systemet i USA). F.eks 500 kroner pr mnd.

Torgeir Foss Knutsen

Full nummerportabilitet
Det blir ingen reell liberalisering før vi får full nummerportabilitet mellom de forskjellige operatørene. Aller helst burde Telenors stamnett skilles fra konkurranseenheten Telenor Nett AS, og tilby transport i nettet (også lokalsamtaler) på like vilkår til alle operatører.

(Anonym)

Annonse