PentiumII

Annonse


Et ras av nye prosessorer

PentiumIIBåde IBM, Digital, Dell, Compaq, Gateway og andre PC-produsenter står nå klare til å levere servere med Deschutes, den nye Pentium II-prosessoren.

Men allerede i april ventes Intel å slippe en 350 MHz versjon av Deschutes med 100 MHz buss. På tampen av året kommer 450 MHz Pentium II-prosessorer. De nye prosessorene får kort levetid!

Multimedia-prosessoren
I 1999 er det duket for Intel Katmai, en prosessor med klokkehastighet på 500 MHz og mer, som forbedrer håndteringen av 3D-grafikk og talegjenkjenning.

Katmai, som tidligere ble kalt MMX 2, vil by på 70 nye instruksjoner i tillegg til de 57 som ble laget for MMX. Etter Katmai håper Intel at markedet vil være klar for den 64-biters Merced-prosessoren.

Annonse


En drøss programmer
Intel begynte allerede i fjor sommer å distribuere utviklingsverktøy for Katmai, og om noen måneder får utviklerne et demo-eksemplar av prosessoren. Intel ønsker nemlig å ha en drøss med programvare klar når den lanseres.

Intels erkerival Advanced Micro Devices planlegger å lansere sin K6 3D-prosessor Chompers allerede i begynnelsen av første kvartal.

Annonse