Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Steile fronter i Tele-krigen

OSLO: Ai ai, for en artig krig – for kundene! Telekrigen er i ferd med å ta av. De nye operatørene legger fram investeringsplaner for hele 1,7 milliarder kroner i år, i tillegg til Telenors tre milliarder. Og prisene er allerede presset. Her er Dagens Telecoms oversikt over de enkelte operatørene og deres planer for 1998.

Teleoperatørene100
Vi har snakket med både direkte tilbydere av teletjenester av ymse karakter og leverandører av infrastruktur. Hvor mye vil de investere? Hvor mange nye personer vil de ansette i år?

Få innblikk i markedsplanene
Hvilke tjenester vil de tilby? Vi har stilt en rekke spørsmål – og fått svar, selv om mange av dem er preget av at det er litt tidlig i planprosessen for enkelte av aktørene.

Store investeringer
Tallene fra de nye operatørene viser at det samlede investeringsbehovet ligger på 1,2–1,7 milliarder kroner. I tillegg kommer Telenor og Telenor Mobilnetts nettutbyggingsplaner på tre milliarder kroner.

Mange nyansettelser
Vi har også spurt om hvor mange nye personer de enkelte operatørene regner med å ansette i løpet av året. Vår oppsummering viser at det kan bli så mange som 500-700 nye teleansatte i løpet av 1998.

Her kan du gå selskapene nærmere etter i sømmene:

De nye operatørene
Stikkord: Mobil