Rynning(bakfra).gif

Annonse


PCTVnet mot konkurs?

Rynning(bakfra).gifSelskapets hovedkreditorer er blitt informert om at utbetalinger er stoppet i påvente av emisjonen som skal være avsluttet 26. januar. Ved nyttår hadde selskapet kun 3,9 millioner i kontanter.

Sliter med å få inn penger
PCTVnet sliter med å få investorene til å tenne på selskapets forretningside´, som er å utvikle, produsere og selge bokser som gjør at du kan bruke Internett på fjernsynet ditt. Nå behøver de kapital for å bygge opp produksjonsvolumet.

Selskapet prøvde å gjennomføre en ordinær emisjon like før jul, men fikk ikke særlig napp hos investorene. Da trengte selskapet kun 15 millioner kroner.

Må ha minst 35 millioner
– Vi har utvidet den pågående emisjonen til å bli en tegningretts-emisjon mot eksisterende aksjonærer til en kurs på kroner 2,50 per aksje. Dette vil kunne tilføre oss fra 35 millioner kroner til 74,1 millioner. For at denne prosessen skal gå bra må vi ha minst 35 millioner i kassa slik at vi kan starte leveransene i det nordiske hjemmemarkedet, sier Morten Rynning til Dagens Telecom.

Annonse


Har avtaler for syv millioner?
Etter det Dagens Telecom erfarer har selskapet allerede inngått avtaler for levering av noen tusen PCTV-bokser til en verdi mellom 3.000 og 3.500 per stykk.

Dersom selskapet selger rundt to tusen bokser av disse vil dette kunne gi en inntekt på drøye syv millioner kroner.

Tøff prosess
– Vi legger ikke skjul på at emisjonsprosessen har vært tøff og at vi har slitt. Det såkalte gråmarkedet for aksjer var før jul ikke modent for oss. Men vi har allerede merket at det har vært stigende interesse om både selskapet og PCTV-boksen. Jeg anser derfor ikke selskapet å være noe «luftslott» uten innhold, sier Rynning.

Også andre finans-løsninger
Tegningsretts-emisjonen skal gjennomføres i perioden 12. til 26. januar. Rynning opplyser til Dagens Telecom at de når arbeider parallelt med andre finansieringsløsninger for den kommende perioden med volumproduksjon.

40 kan bli uten arbeid
Dersom selskapet går konkurs vil 40 ansatte stå uten arbeid.

Selskapets adm. direktør, Lars Gunnar Pedersen, var torsdag ettermiddag ikke mulig å få kommentarer fra.

Smisket med Sponheim
PCTV-net var før jul riktig så optimistisk da de ga nærings- og IT-minister Lars Sponheim en hjemme-TV-internett boks i gave.

Nå spørs det om det ikke skal mere goodwill fra politiske myndigheter og det norske næringslivet for at det konkurstruede selskapet skal overleve.

Annonse


Annonse


Annonse