Annonse


Halv pris på teleregningen

– Vi er en liten bedrift som kan drive svært kostnadseffektivt. Samtidig har vi en stor og solid samarbeidspartner i DeltaTree, som er det selskapet i verden som har kommet lengst innen IP-telefoni, sier daglig leder Kjell Stensby i IT Networks til Dagens Telecom.

Ambisjoner
– Analytikere mener at 15 prosent av telefonimarkedet vil bestå av IP-telefoni i løpet av tre til fire år, og vi vil ha en større andel av dette markedet. Vårt mål er ikke nødvendigvis å være store, men vi vil gjerne være ledende innenfor IP-telefoni i Norge, sier Stensby.

ITN vil ha små og mellomstore bedrifter som kunder. Den første serveren blir satt opp i Oslo, og ettersom kundemassen øker, vil flere servere bli etablert. Men Stensby akter å unngå turbofart. Han vil bygge opp selskapet sakte for å holde kostnadene under kontroll.

Kvalitet
ITN tar sikte på å levere IP-telefoni fra januar. Selskapet har kontorer på Flisa i Åsnes kommune. Løsningene de vil tilby er telefon til telefon, telefon til PC, PC til telefon og fax til fax.

Annonse


– Kvaliteten på sambandet blir bedre enn på en GSM-linje, og det er like enkelt som å ringe over vanlig fastnett. Vi har kjørt demo-samtaler ovenfor Telia og NetSource. De ble meget imponerte over kvaliteten, sier Stensby.

Kommunen i ryggen
– ITN reiste i sommer en egenkapital på 425.000 kroner. I tillegg garanterer Åsnes kommune for en del penger, men denne summen ønsker jeg ikke å oppgi. Kommunen har også vært med på å tilrettelegge for etableringen av ITN, sier Stensby.

Den nye telesjefen har bakgrunn fra blant annet satellit-telefoni og skipsradio. Det siste året har han arbeidet som prosjektleder i Åsnes kommune. I løpet av noen måneder regner Stensby med at ITN har mellom 3 og 4 ansatte.

Skiftet kurs
– IT Network ble etablert i sommer med formål å selge produkter og kurs for PC-utstyr og Web-design. Da vi fikk kontakt med Delta Three kunne vi ikke la denne muligheten gå fra oss, så hovedkursen ble endret fra data til tele, sier Stensby.

IT Network har allerede startet opp med kursvirksomhet, og driver opplæring på data for elever ved Åsnes videregående skole.

Annonse