Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dobling for NETnet?

OSLO: Telemeglingsselskapet NETnet og styreformann Janne Carlzon (bildet) blir nå anbefalt av flere store meglerhus. Meglerne mener at verdien på selskapet er fordoblet, og «krangler» om å kjøre NETnet på børs.

Carlzon, Jan 1
– Dette medfører nok riktighet. Flere meglerhus har kommet til samme konklusjon og vi ser med spenning frem mot neste år, sier adm. direktør Børge Granli i norske NETnet til Dagens Telecom.

Konkurransen om å ta NETnet til Stockholms Fondsbørs har vært hard, men i forrige uke ble det klart at meglerhuset Carnegie hadde trukket det lengste strået.

Mer enn telemegler
Mange har sammenlignet NETnet med Netsource Nordic, et telemeglerselskap som i dag verdsettes til 600 millioner kroner på det unoterte markedet.

Likhetene er også flere. Begge selskapene megler teletjenester, er i sterk vekst og vil etter all sannsynlighet bli børsnotert neste år. Likevel mener Granli at forskjellene er store.

– Hovedforskjellen ligger i at vi selger ikke bare én tjeneste. Vi er mer en innkjøpsorganisasjon som velger ulike leverandører for hele tiden å tilby våre kunder den beste prisen, sier han.

Eget prefiks
Adm. direktør Gert Munthe i NetCom sier mandag til Finansavisen at telemegling representerer en overgangsfase på veien mot en reell konkurransesituasjon. Når markedet er modent vil telemeglerne ha utspilt sin rolle.

– Snakker vi om kun rene telemeglere har Munthe rett, men vi er også egen operatør og fikk vårt prefiks sist fredag, sier Granli.

En nisje i markedet
I et marked med mange leverandører og mye støy mener NETnet å ha funnet sin nisje ved å tilby sine kunder valgfrihet på en enkel måte.

– Om to til tre år vil vi se hvem som har overlevd, men vi ser helt klart lyst på fremtiden, sier Granli.
Stikkord: Mobil