Carlzon, Jan 1

Annonse


Dobling for NETnet?

Carlzon, Jan 1– Dette medfører nok riktighet. Flere meglerhus har kommet til samme konklusjon og vi ser med spenning frem mot neste år, sier adm. direktør Børge Granli i norske NETnet til Dagens Telecom.

Konkurransen om å ta NETnet til Stockholms Fondsbørs har vært hard, men i forrige uke ble det klart at meglerhuset Carnegie hadde trukket det lengste strået.

Mer enn telemegler
Mange har sammenlignet NETnet med Netsource Nordic, et telemeglerselskap som i dag verdsettes til 600 millioner kroner på det unoterte markedet.

Likhetene er også flere. Begge selskapene megler teletjenester, er i sterk vekst og vil etter all sannsynlighet bli børsnotert neste år. Likevel mener Granli at forskjellene er store.

Annonse


– Hovedforskjellen ligger i at vi selger ikke bare én tjeneste. Vi er mer en innkjøpsorganisasjon som velger ulike leverandører for hele tiden å tilby våre kunder den beste prisen, sier han.

Eget prefiks
Adm. direktør Gert Munthe i NetCom sier mandag til Finansavisen at telemegling representerer en overgangsfase på veien mot en reell konkurransesituasjon. Når markedet er modent vil telemeglerne ha utspilt sin rolle.

– Snakker vi om kun rene telemeglere har Munthe rett, men vi er også egen operatør og fikk vårt prefiks sist fredag, sier Granli.

En nisje i markedet
I et marked med mange leverandører og mye støy mener NETnet å ha funnet sin nisje ved å tilby sine kunder valgfrihet på en enkel måte.

– Om to til tre år vil vi se hvem som har overlevd, men vi ser helt klart lyst på fremtiden, sier Granli.

Annonse


Annonse


Annonse