Annonse


NetCom satser på fasttelefoni

I første omgang kommer NetCom til å tilby dette som en tjeneste for bedriftsmarkedet. Dette vil blant annet innebære at det blir betydelig rimeligere enn i dag å ringe fra en vanlig, trådbasert telefon til bedriftens NetCom-abonnenter, så sant oppringeren først velger prefiks 1515.

Selskapet vil antakelig også gjøre det mulig for abonnentbedriftens ansatte å gjøre det samme fra sine hjemmetelefoner.

Viderekopling
Dette siste er spesielt viktig for mange NetCom-abonnenter, siden det i dag er uforskammet dyrt å viderekoble privattelefonen til mobiltelefonen slik at en er tilgjengelig også når en er hjemmefra. (Situasjonen er forøvrig den samme også for Telenor Mobils abonnenter.)

NetCom har tatt en strategisk beslutning om at fremtidens telefoni er trådløs. Selskapet har imidlertid åpenbart forstått at folk flest ikke uten videre kvitter seg med sine trådbaserte telefoner og at det vil være mulig å tjene penger på å utnytte prefiks 1515 sammen med Telenors nett.

Annonse


Priser
NetCom vil også tilby denne tjenesten til privatmarkedet.
– Vi vet ennå ikke nøyaktig når dette vil skje, og vi vet heller ikke hvilket prisnivå det er snakk om, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom til Dagens Telecom. – Vi vet heller ikke hvilke priser vil vil kunne operere med, siden vi fremdeles ikke har avsluttet samtrafikkforhandlingene med Telenor.

– Vi regner med at vi fortsatt vil kunne tilby rimeligere utenlandstelefoni enn det Telenor gjør, og det er også håp om å redusere prisene for fjernsamtaler. Når det gjelder samtaler fra Telenors fastnett inn i NetComs nett, så er prisreduksjoner noe av det viktigste vi ønsker å tilby våre abonnenter, sier Bjørkum.

Annonse