Annonse


Mobiq mot mexikansk vulkan

Vulkanen Popocatepetl er Mexicos nest høyeste topp, med en høyde på hele 5.452 meter. Den ligger omlag 70 kilometer
fra Mexico City, med 18 millioner innbyggere.

Den mest kritiske sonen ligger omlag. 20 kilometer fra vulkanen, og inkluderer små, fattige landsbyer med til sammen300.000 innbyggere.

Spyr ut røyk og gasser
Vulkanen har vist økende aktivitet, spesielt siden desember 1994, og har hatt stor aktivitet i sommer. Vulkanen spyr hele tiden ut røyk, gasser og damp, og skyer av aske og sand blir til nedbør over landsbyer i statene Puebla og Veracruz.

To utbrudd
Vulkanen har bare hatt to store utbrudd de siste 40.000 år, men ekspertene sier at aktivitetene de siste to årene er meget uvanlig, og derfor er beredskapen for evakuering i tilfelle utbrudd svært viktig.

Annonse
Uavhengig av telenettet
Satellittelefonene med Mobiq SIM-kort er helt uavhengige av telenettet, og vil bli brukt til sikker kommunikasjon i en eventuell evakuering av dette området.

Noen landlinjer finnes i området, men ved et eventuelt utbrudd vil disse vil fort bryte sammen. Telefonene er små, lette, og enkle i bruk og har et batteri som gir inntil 4 timers taletid eller inntil 48 timers standby.

Ti telefoner
Ti telefoner vil være utplassert i de forskjellige landsbyene. De vil også bli brukt til jevnlig oppdatering av vulkanens bevegelser, for å være maksimalt forberedt på en eventuell katastrofe. Kommunikasjonssenteret ligger i staten Puebla, som også vil organisere en eventuell evakuering.

Telenor Satellite Services har gått inn i prosjektet i samarbeid med den norske ambassaden i Mexico.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse