Annonse


NT-programmet ti år

NT-programmet har et årlig budsjett på omlag 25 millioner kroner. Av disse midlene gikk i fjor 38 prosent til IT-bedrifter i Nord-Norge.

Mer enn fisk
– Vi er stolte av hva vi har fått til i løpet av disse ti årene. Vi er glade for at vi med våre investeringer kan vise at Nord-Norge er mer enn midnattsol og fisk, sier direktør i NT-programmet, Tore Andreassen, til Dagens Telecom.

– Vi følger prosjektene fra ide til implementering. Prosjekter som kommer inn under programmet kan få tilskuddsbeløp inntil 50 prosent med en maksimalsats på 2.5 millioner kroner.

Ti jubileumsbedrifter
– I forbindelse med jubileet har vi satt fokus på ti bedrifter som vi har hjulpet med finansiering. Disse er i front, hver innen sine områder, sier Andreassen.

Annonse
Av de utplukkede bedriftene med IT-profil er blant andre Barel i Kirkenes som har spesialisert seg på fjernstyring av varmeovner basert på standarden 433 MHz radiokommunikasjon.

Kongsberg Spacetec i Tromsø har utviklet et system for bearbeiding av jordobservasjonsdata. Bedriften har meteorologiske stasjoner og satellittstasjoner over hele verden som marked.

Bra satsing
Bankkort og ID-kort og IT-tjenester tilknyttet slike produkter er produktene til Tag Systems i Mo i Rana. De har allerede erobret 40 prosent av dette markedet innelands og satser nå offensivt med avdelingskontorer i Sverige og India.

Poseidon Simulation AS på Leknes har utviklet en PC basert navigasjons- og kommunikasjonssimulator for opplæring av båtførere. Store deler av produksjonen går i dag til eksport.

Stimulerer forskning
En del av programmets målsetning er å koble FoU-miljøene med nordnorske bedrifters behov for nyutvikling.

Det tas spesielt hensyn til å dra inn nordnorsk FoU-kompetansen om den finnes. I denne inngår en fadderstipendordning som i 1996 bevilget 42 stipendier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse