NTB

Annonse


Sponheims privatiserings-tja

NTBDette var i hvertfall det Dagens Telecom kunne tolke ut av nærings- og IT-ministerens svar i Spørretimen i Stortinget onsdag.

Det var samferdselsminister gjennom mange år, Kjell Opseth, som stilte spørsmål med utgangspunkt i et intervju med Sponheim i Dagens Næringsliv i oktober: Opseth tolket intervjuet slik at Sponheim var tilhenger av delprivatisering av Telenor, mens Kristelig Folkeparti og Senterpartiet er uttalte motstandere.

Diskusjon
Svaret fra Sponheim var at han syntes det var nødvendig å ta opp diskusjonen om finansiering av Telenor og andre statsaksjeselskaper i en tid hvor de store selskapene er aggressive og ekspansive og derfor trenger penger for å utvide sin virksomhet. Denne diskusjonen har Sponheim nå startet, sa han.

«Kjepphest» fra Ophest
Opseth ga seg imidlertid ikke, og mente at næringsministeren fremdeles var ute etter å selge aksjene.

Annonse


– Næringsministeren har tillatt seg å ta opp diskusjonen, svarte Sponheim. Dette betyr ikke at jeg vil selge aksjer. Men det betyr at vi vil diskutere muligheten for å få inn private investorer for å finansiere selskapets planer, sa han.

Og da vet vi like mye.