Trond Hegglund

Annonse


Økning for Nokia-konsernet

Trond HegglundDet finske telekomkonsernet omsatte for 16.712 millioner kroner, noe som er en økning på 27 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet steg med 89 prosent til 3.047 millioner kroner, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Økt omsetning
Nokias driftsresultat utgjorde 18,2 prosent av omsetningen, mot 12,2 prosent i samme periode i fjor. Netto finanskostnader ble 75,7 millioner kroner, en nedgang fra 166 millioner året før.

2,4 millioner i overskudd
Resultat før skatt og minoritetsinteresser økte fra 137 millioner i tredje kvartal 1996 til 2.981 millioner kroner. Årets overskudd endte på 2.482 millioner, mot 1.049 millioner i samme periode i fjor.

Annonse


Rekord-kvartal
– Vi er svært glade for å ha nådd enda et rekord-kvartal med svært god lønnsomhet og fortsatt vekst. Nokia har profilert seg som en ledende innovatør i markedet. Dette har vi tenkt å bygge videre på, sier konsernsjef Jorma Ollila i Nokia.

Investeringsplanen
– Vi vil fortsatt investere i produktutvikling og produksjonskapasitet for å møte den økte etterspørselen fra kunden. Ordreinngangen for systemleveranser var i perioden januar til september 67 prosent høyere enn i fjor. Om to uker kommer vi dessuten til å lansere flere nye digitale mobiltelefoner i toppklassen, sier Ollila.

Annonse