Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Økning for Nokia-konsernet

TELEGRAM: Konsernsjef Jorma Ollila (bildet) kunne torsdag legge frem et regnskap for tredje kvartal som viser sterk lønnsomhet og fortsatt økt salg. Resultat før skatt og minoritetsinteresser var på 2.981 millioner kroner.

Trond Hegglund
Det finske telekomkonsernet omsatte for 16.712 millioner kroner, noe som er en økning på 27 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet steg med 89 prosent til 3.047 millioner kroner, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Økt omsetning
Nokias driftsresultat utgjorde 18,2 prosent av omsetningen, mot 12,2 prosent i samme periode i fjor. Netto finanskostnader ble 75,7 millioner kroner, en nedgang fra 166 millioner året før.

2,4 millioner i overskudd
Resultat før skatt og minoritetsinteresser økte fra 137 millioner i tredje kvartal 1996 til 2.981 millioner kroner. Årets overskudd endte på 2.482 millioner, mot 1.049 millioner i samme periode i fjor.

Rekord-kvartal
– Vi er svært glade for å ha nådd enda et rekord-kvartal med svært god lønnsomhet og fortsatt vekst. Nokia har profilert seg som en ledende innovatør i markedet. Dette har vi tenkt å bygge videre på, sier konsernsjef Jorma Ollila i Nokia.

Investeringsplanen
– Vi vil fortsatt investere i produktutvikling og produksjonskapasitet for å møte den økte etterspørselen fra kunden. Ordreinngangen for systemleveranser var i perioden januar til september 67 prosent høyere enn i fjor. Om to uker kommer vi dessuten til å lansere flere nye digitale mobiltelefoner i toppklassen, sier Ollila.

Annonse
Stikkord: Mobil