Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lynraskt nett til Malaysia

TELERGRAM: Franske Alcatel Alsthom skal stå for en gigantisk utbygging av Malaysias telenett. Landet får dermed Asias desidert største og raskeste multimedianett. Den totale rammeavtalen med Alcatel er i milliardklassen.

Med en kapasitet på utrolige 80 gigabit per sekund havner landet også i verdenstoppen innen moderne tele- og datakommunikasjon.

Det nye systemet tar også høyde for en kalkulert trafikkøkning frem til år 2020.

ATM-system
– I første omgang skal vi levere 16 Alcatel 1100 HSSR som styrer teletrafikken. samt de tjenester som skal til for å kople disse til bredbåndnettet. Disse utgjør stammen i det nye nasjonale asynkrone overføringssystemet (ATM) som nå er under bygging, sier markedssjef Dag Haug i Alcatel Telecom Norway til NewsWire.

Også i Norge
Tilsvarende teknologi som det internasjonale Alcatel-konsernet nå skal levere til Malaysia, tilbyr Alcatel Telecom Norway allerede sine norske kunder, opplyser nyhetsbyrået.
Annonse
Stikkord: Mobil