Annonse


En site ved navn prince…

I 1995 registrerte det vesle britiske dataselskapet Prince Lpc, prince.com som sitt domenenavn. I januar i år ville den amerikanske sportskjeden Prince Sports Group bruke det samme navnet, og skrev brev til britene om at de måtte gi fra seg adressen. Argumentet var at amerikanske Prince Sports Group var et innarbeidet varemerke.

Presedens
Saken ble imøtesett med stor interesse, ikke minst fordi den ville skape presedens dersom amerikanerne fikk gjennomslag for sitt syn. Hadde amerikanerne vunnet, ville dette betydd at innehavere av kjente varemerker ville fått prioritet ved tildeling av domenenavn.

Løsningen
Men den gang ei, slo den bitiske domstolen fast. Og godt er det, for hva kunne vel ikke ha skjedd om sigarettprodusenten Prince eller artisten Prince hadde lagt seg opp i krangelen. For å finne en vei ut av uføret, foreslås herved at man følger sistnevntes eksempel: Han byttet som kjent navn til TAFKAP, eller The Artist Formerly Known As Prince.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse