Arkiv

Annonse


Digital fra minus til pluss

ArkivI fjor fikk dataleverandøren et underskudd på 462 millioner kroner i første kvartal. Digital Equipment økte omsetningen med 350 millioner kroner til 20,7 milliarder kroner. Selskapet har avvikende regnskapsår.

Sterk vekst i ordreinngangen
– Vi har hatt god vekst innen alle våre produktområder. Spesielt har vi registrert økning i salg og ordreinngang når det gjelder PC-baserte klienter og servere, og store servere til økonomisk-administrative systemer som SAP, Baan og IFS med flere, sier adm. direktør Tom Scharning i Digital.

Spesielt norske bedrifters utvikling av Windows NT har ført til den sterke veksten i etterspørselen etter Digitals PC-produkter. Ordreinngangen for PC-produkter doblet seg fra samme kvartal i fjor, opplyser Scharning.

Mangler folk
Noen av Digitals satsingsområder innenfor konsulentvirksomheten vokser sterkt. Dette gjelder spesielt innenfor internett, meldingsformidling, NT-utrulling og drift og overvåkning av store nettverk.

Annonse
– Vi opplever sterk etterspørsel etter disse tjenestene, og det er markedets begrensede tilgang på kvalifisert kompetanse som begrenser Digitals vekst, sier Tom Scharning.

Nye produkter
Digital har i denne perioden lansert en rekke nye produkter. Blant annet er det lansert nye lagringsprodukter (StorageWorks), en ny bærbar PC (Ultra 2000) og nye avanserte og kraftige servere på Alpha-plattformen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse