Annonse


BT-aksje opp etter gigantbudet

Foreløpig er BT taus om WorldComs bud på 30 milliarder dollar (220 milliarder kroner) for MCI. Dette er historiens største bud som ett selskap gir på et annet og tilsvarer godt over et halvt norsk statsbudsjett

Det spekuleres nå i om BT har kjent til WorldComs oppkjøpsplaner og i virkeligheten har ønsket å komme seg ut av fusjonsplanene med MCI. MCI og BT har drevet ekteskapsforhandlinger i 11 måneder og problemene har vært mange underveis.

Lettet?
Onsdagens oppgang på åtte prosent for BT-aksjen tolkes som lettelse over at BT og MCIs fusjonsplaner nå ser ut til å bli skrinlagt. WorldCom peker i sitt bud på at selskapet har en lignende kultur og filosofi som MCI og at de derfor passer bedre sammen enn MCI og BT.

Ny telegigant
WorldCom har foretatt 40 oppkjøp bare de siste seks årene. Selskapet skal også ha vurdert å kjøpe A&T før de la inn bud på MCI. Dersom WorldCom og MCI går sammen, vil det nye selskapet bli USAs nest største langdistanseoperatør og en global gigant med samlede inntekter på 30 milliarder dollar årlig.

BT medeier
Samtidig betyr dette et skudd for baugen for BTs globaliseringsplaner. WorldCom legger imidlertid godviljen til og åpner for at BT kan eie 10 prosent av aksjene i det nye selskapet. Samtidig skal BT få slippe å betale straffen på 450 millioner dollar for at ekteskapsplanene går i vasken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse