Fritzvold, Bjørn

Annonse


Troner på IT-toppen

Fritzvold, BjørnFritzvolds navn er uløselig knyttet til Micro Software Group (MSG), som han var med på å grunnlegge. Dette selskapet ble senere fusjonert inn i erkerivalen Santech og ble til Santech Micro Group (SMG).

Eierandeler
Fritzvold er i dag daglig leder i investorselskapet morselskapet Micro Holding AS. Nummer tre på listen, Jan Skøien, er daglig leder i Micro Holding Invest AS og har sammen med Fritzvold spilt en sentral rolle blant annet i utviklingen av Win.hlp, hvor Skøien tidligere var adm. direktør. Micro Holding har ellers store eienandeler i Santech Micro Group, Din Side og GMT.

De høye inntektstallene har naturlig nok sammenheng med at både Skøien og Fritzvold i fjor solgte sine aksjeposter i det som ble til SMG.

Få kvinner
Skattelistene forteller ellers at IKT-næringen er en svært så mannsdominert gruppe når vi beveger oss i toppen av ledersjiktet. De få kvinnene som bekler direktørstolen tjener også vesentlig mindre enn sine mannlige kollegaer. Mens ikke en eneste av Œvåre¹ kvinner kommer over en million i inntekt, håver mennene fort inn både en, to og tre millioner i lønningsposen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse