Kanalvalg

Annonse


IE 4.0 vinner alle tester

KanalvalgDet var selvfølgelig Bill Gates som avduket IE4 med mye pomp og prakt. Han fortalte at IE4 nå har 700 kanalpartnere som skal levere innhold til kringkastingskanalene i den nye nettleseren. Gates spådde at Internett ville bli like vanlig som telefon og tv i de tusen hjem. I dag surfer 22 millioner voksne mennesker på nettet og halvparten av dem bruker nettet daglig.

Vellagret video
Den norske lanseringen av IE4 var ikke fullt så glitrende. Microsoft hadde invitert webutviklere, designere, kanalpartnere og mediafolk til “et skikkelig releaseparty” i Det åpne teater i Oslo.

Gjestene hadde ventet seg en fengende demonstrasjon, eller et møte med Storebill per satellitt og storskjerm. I stedet måtte vi nøye oss med Jørgen Slips og en vellagret video om PCens historie.

Ti norske kanaler
Releasepartyet bød også på pizza, øl og brus, samt stands ved de norske kanalpartnerne Scandinavia Online, Digi, Aftenposten, Hegnar Online, Hjemmenett, Verdens Gang, NRK, SOL Business Network, Nettavisen og P4.

Annonse
Microsofts Ole Tomm Seierstad fortalte at IE nå har 45 prosent markedsandel i Norge.

Vil bli størst
Microsoft satser sterkt på at IE4 skal oppnå over 50 prosents markedsandel. På verdensbasis hadde Netscape 70 prosent av markedet i slutten av juni.

Ferske analyser viser at denne andelen nå er redusert til 62 prosent. IE4 er nå gratis tilgjengelig på en rekke nettsider.

CD-plater med IE4
Microsoft har inngått en avtale med plateselskapet Sony Music Entertainment som fra og med 1. oktober legger en spesialversjon av IE4 på alle sine CD-plater.

Når du spiller en slik plate i CD-ROMen, kan den automatisk kople seg opp til artistens hjemmeside på nettet. Sony regner med å selge over 10 millioner slike CD-plater på ett år.

Klar testvinner
IE4 får kjempegode resultater i sammenliknende tester med Netscape Navigator. Mandag kåret både den velrennomerte nettavisen Cnet og datatidsskriftet PC Magazine IE4 til suveren vinner.

Onsdag offentliggjorde nettutgaven av Windows Magazine sin test. Konklusjonen er at Netscape Communicator er mer enn god nok for nettsurfing og e-post, men at “ekstrautstyret” i IE4 med konferanser (NetMeeting), multimedia (NetShow), og forbedringer i operativsystemet gjør Internet Explorer 4.0 til en klar vinner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse