Annonse


Krig om standarder

Fire internasjonale teleleverandører – Canadas Northern Telecom, franske Alcatel, tyske Siemens og Italias Italtel- er blitt enige om å satse på UMTS (Universal Mobile Telecommunications Systems) som standard for fremtidens multimediale mobiltelefon. Dette skriver Financial Times.

Mot Japan
Dermed er slaget om hva som skal erstatte GSM i full gang. Ericsson og Nokia ønsker UMTS brukt parallelt med bredbånds CDMA (W-CDMA). Sistnevnte er den standarden japanerne satser på. Ericsson er i dag storleverandør til det japanske markedet.

ETSI på vei
En begrunnelse for å velge UMTS som global standard skal være at den er lettere å knytte opp mot eksisterende GSM-nett enn til bredbånds CDMA. Senere i år vil ETSI (European Telecommunications Standards Institute) ta stilling til hvilken standard det vil foretrekke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse