Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ring via Internett – uten PC

BERGEN: Nå kan du ringe billig over Internett – uten å bruke PC. Foreløpig er tilbudet bare tilgjengelig i USA, men også Deutsche Telekom og japanske KDD skal vurdere tilsvarende tilbud.

Det var det amerikanske selskapet IDT som lanserte tjenesten «Net2Phone Direct» i forrige uke, skriver USA Today.

Tjenesten representerer en vesentlig utvidelse av dagens omstridte Internett-telefoni. Den fungerer som et ordinært 800-nummer, der brukerne taster inn sitt kontonummer, og det nummeret hun vil ringe til.

Brukerne vil altså kunne ringe over nettet, uten å ha behov for PC med dedikert programvare.

Skjerpet konkurranse
Her skal Telenor, Telia, NetCom, NetNet og alle de andre utenlandsoperatørene virkelig få skjerpet konkurranse. Blir dette tilbudet alment utbredt, vil telefonbrukerne kunne ringe hvor som helst i verden for en brøkdel av dagens pris.

Det koster 8 cent å ringe i USA. Til London er kostnaden 18 cent, og til Japan 29 cent.

En server
Foreløpig finnes bare en server i nettet. Den er plassert i en liten by i New Jersey. Operatørselskapet IDT planlegger i følge USA Today å sette opp servere flere steder i USA, slik at større deler av samtalene kan gå via Internett.
Annonse