Arkiv

Annonse


Lokal nettavis omorganiserer

ArkivTil tross for at mellom 5.000 og 8.000 personer daglig gjør oppslag på nettavisen Tromsø i Norge, er det få annonsekroner som har rent inn i kassa til eierne. Web-avisen har vært operativ siden april i år.

– Vi har satset lite på å få inn annonser i nettavisen. Vi har helt andre planer for hvordan vi skal få dekket inn utgifter og etterhvert tjene penger på weben, sier markedsansvarlig Jon Fosse til Dagens Telecom.

Lite eget nyhetsstoff
– Nyhetstjenesten skal være et supplement til øvrig informasjon som finnes på Tromsøs offisielle web-sider, men foreløpig har det vært noe tynt med egenproduserte nyheter, bekrefter han.

Redaktør Espen Daniloff, som 18. april i år uttalte til Dagens Telecom at det ble satset et syv-sifret beløp på det nye aviskonseptet, har sluttet. Hvor mye som er brukt til nå får vi ikke oppgitt.

Annonse


– Det er ansatt ny redaktør. Vi håper med nyansettelsen at vi får kapasitet til mer egenprodusert nyhetsstoff, sier Fosse.

Omorganisering
Nettstedet Tromsø i Norge er nært tilknyttet Tromsøs offisielle sider. Her presenteres en oversikt over hva som skjer i Tromsø.

Et annet supplement er oversikt over bedrifter i byen. Dette er hva som på sikt skal gi økonomisk uttelling.

Treffsted
– Vi satser på å lage en mest mulig komplett database som inneholder oversikt over næringslivet i byen. Denne skal være klar i løpet av inneværende år. Bedriftene som legges inn i en slik base skal betale et visst beløp for dette.

– De bedriftene som har egne nettsider vil få lagt linker fra vår database. Andre har behov for e-postadresser.

– Vi ønsker at nettstedet skal fungere som et treffsted og et lokalt nettverk for næringslivet i byen. Nyhetstjenesten er et nyttig supplement til denne tjenesten, sier Jon Fosse til Dagens Telecom.