Arkiv

Annonse


Ny ransaking for Siemens

Arkiv– Vi skal selvsagt samarbeide meget godt med Konkurransetilsynet i denne saken, nå som det rettslige grunnlaget er i orden, sier informasjonsdirektør Arne Nesheim i Siemens.

Razzia
Konkurransetilsynet gjennomførte tirsdag i forrige uke en ransaking i Siemens lokaler. De var på jakt etter dokumenter som kunne avsløre et mulig samarbeide når det gjelder priser og anbud.

Da Konkurransetilsynet kom tilbake torsdag på ny jakt, ble de avvist etter råd fra Siemens advokater. Bakgrunnen var at tilsynet ikke hadde ny retteskjennelse for å ta beslag.

Nytt søk
Konflikten ble løst i Oslo forhørsrett fredag, da Konkurransetilsynet fikk medhold i saken.

Annonse


Det innebærer at Konkurransetilsynet nå har kjennelse til å gjennomføre bevissøket i Siemens lokaler. Plomberingen av sjefskontorene er opphevet slik at de igjen kan brukes. Konkurransetilsynet og Siemens er enige om en praktisk gjennomføring av bevissøket som begge parter er fornøyd med.

Bevisgjennomgang
– Vi må gå gjennom det som er medtatt fra de forskjellige bedriftene og vurdere materialet på vanlig måte, sier rådgiver Per Langseth i Konkurransetilsynet til Dagens Telecom.

Han legger til at det er for tidlig å si når de blir ferdig med å vurdere materialet tilsynet har samlet inn.