Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hack til hundre tusen.

OSLO: Den australske hackeren «Starfire» har tjent seg 100.000 svenske kroner rikere gjennom et lovlig crack – og det på en mac!

Cracked
Det svenske informasjonsbyrået Infinit Information AB har det siste året hatt en konkurranse for hackere. Oppgaven har bestått av å kunne forandre utseende til forsiden på adressen http://hacke.infinit.se. Den/de som klarte dette ville vinne 100.000 kroner.

Gjentok bedriften
«Starfire» utførte dåden, fikk pengene og forsvant, men etter å ha tettet hullet «Starfire» kom seg inn i, ble konkurranssen utlyst igjen. Da var ikke «Starfire» snauere enn at hen gjentok bedriften – denne gang gjennom et annet hull. Hvordan han gjorde dette, vil bli offentliggjort når feilen er rettet.

Ikke Apple-bruker
Det første cracket gjorde «Starfire» gjennom ett hull i databaseoppkoblingen till Filemaker Pro via programmet Lasso.

«Starfire» selv bruker ikke Apple Macintosh i følge Svenske MacWorld