Annonse


Telenor øker i Esat Digifone

Utviklingen har gått lynkjapt for Esat Digifone i Irland. I løpet av de fem månedene selskapet har vært i drift, har det fått 45.000 abonnenter, noe som gir selskapet en markedsandel på 23 prosent. Dette er en raskere utvikling enn noen hadde ventet på forhånd.

Koster penger
På den annen side koster denne veksten penger. Derfor har Esat Telecom vært i USA for å låne 35 millioner dollars, først og fremst for å bygge opp et nasjonalt fibernett som skal utnyttes av blant andre Esat Digifone.

Eier 45 prosent hver
Samtidig har Esat Telecom og Telenor kjøpt 5 prosent hver av aksjekapitalen i Esat Digifone, slik at de to selskapene tilsammen har 90 prosent av eierandelen. De betalte anslagsvis 2,9 millioner irske pund for fem prosent. Dermed er Esat og Telenor blitt de helt dominerende eierne i den irske mobiloperatøren, som kan komme til å tjene penger lenge før det man opprinnelig budsjetterte med.

Annonse