Annonse


Opera med 128 biters krypto

Mens røykskyene fra nettkrigen mellom Netscape Navigator og Microsoft Explorer driver over slettene, sitter mange i skyttergravene. Men tvers over slagmarken spaserer den norske nettleseren Opera med løftet hode.

Java og plug-ins
Allerede neste uke lanserer Opera Software en beta av versjon 3.0 med støtte for opptil 128-biters kryptering, som det eneste utenom-amerikanske produkt.

– Opera 3.0 får dessuten støtte både for plug-ins og Java-script, forteller von Tetzchner.

Skamros i utlandet
Lanseringen av Opera 3.0-betaen kommer i kjølvannet av lovprisning av Opera på nettsiden til den amerikanske publikasjonen PC World. Tidligere i år har Opera blitt skamrost av amerikanske New York Times og CNET, danske Politiken og flere nederlandske publikasjoner. Opera er mye raskere enn konkurrentene.

Annonse


Økt norsk interesse
De utenlandske anmelderne har imidlertid savnet bedre multimedia-støtte i Opera, men med versjon 3.0 kommer også det på plass.

– Vi får fortsatt mer oppmerksomhet ute enn hjemme. Men den positive mottakelsen i utlandet, har også gjort flere nordmenn interessert, sier Jon von Tetzchner i Kjeller-bedriften Opera Software.

Beta neste uke
Opera, som finnes i norsk, engelsk, tysk og spansk utgave, finnes etterhvert på mange servere rundt om i verden. I løpet av neste uke kan den nye betaen lastes ned fra nettsiden http://opera.nta.no. Opera 3.0 vil koste 200 kroner pluss moms.

Annonse