Jobs Steve

Annonse


Jobs med én aksje

Jobs SteveApple-grunderen Jobs fikk en bråte med Apple-aksjer da han solgte sin Next-software til Apple. Men i juni solgte han aksjene fordi han ikke trodde at Apples ledelse var i stand til å få det kriserammede selskapet på beina.

Løftet markedsverdien
Da Jobs kom tilbake til Apple og annonserte samarbeidet med Microsoft, steg aksjene i verdi. Hadde Jobs ventet med å selge aksjene, ville det nåværende styremedlemmet fått 120 millioner kroner mer.

Jobs’ to ansikter
Maktkampen hos Apple har avfødt mye dramatikk. I følge en artikkel i nettavisen San Jose Mercury News driver Steve Jobs et opprivende intrigespill. Han fikk ex-sjefen Gil Amelio til å stole på seg. Men bak hans rygg kalte Jobs ham en idiot. Deretter dolket han Amelio i ryggen.

Elendig salg
Krisen hos Apple stikker dypere enn tidligere antatt. Første kvartal i år sto Mac bare for 2,9 prosent av alle de personlige datamaskinene som ble solgt gjenom amerikanske databutikker. For et år siden var markedsandelen 10,2 prosent, i følge markedsanalysefirmaet Computer Intelligence.