Annonse


Fiberoptisk kabelrot

– Et fartøy som la ut og pløyde ned fiberoptiske kabler for et konkurrerende selskap klarte å kutte våre kabler, sier informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Alcatel STK til nyhetsbyrået NewsWire.

650 millioner
Den nye kontrakten kommer i tillegg til den opprinnelige 650-millioners kontrakten fra 1994 på leveranse av fire sjøkabler mellom de to øyene. 14. april i år ble det konstatert brudd på de nye kablene.

230 meters dyp
Bruddstedet ligger på hele 230 meters dyp om lag 10 kilometer fra Cebu. Kablene, som var levert til National Power Corporation for å sikre denne øyas el-forsyning, var klare til bruk da uhellet inntraff.

Produsert i Halden
De nye kablene er allerede ferdig produsert ved fabrikken i Halden. Reparasjonsarbeidene tar til nå, og avsluttes i slutten av november. Et innleid fartøy skal stå for selve utlegningen, opplyser Qvigstad.