Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Datasnokere og telesabotører samles

ALMERE, NEDERLAND: Nå er HIP97 i gang. Årets hippeste computer-networking, – hvor hackere, tele-sabotører, krypteringseksperter og datainteresserte fra hele verden møtes for å lage festival. – Dette er fremtiden, og Bill Gates er «død» (bildet).

Roger Wangberg
Og fest skal det bli. Dagens Telecom møter som del av et oppbud på omlag 20 mann ved inngangen. I bilene rundt skuler sivilt politi og det nederlandske svaret på FBI. TV og radio er også godt representert. Det er ingen tvil om at arrangementet vekker oppsikt.

Gates i marmor
Registreringen går greit. Et quick-cam tar bilde av deg, og dersom du var tidlig ute, skriver du inn ditt brukernavn og passord og kan logge deg rett inn på hjemmesiden du bygde før du dro.

Dette er virkelig en annen verden. Her er egen valuta – «HIPs» – og en annen tidsregning. Bill Gates er allerede «død». En «gravstein» som stadig ekspanderer preger hovedsletta. Der står det å lese: Bill Gates, 11/7/55 – 8/8-97, foruten det fortreffelige slogan: «Where do you want to go today?».

Hacker-skole
Utdannelse står i høysetet. Du kan kjøpe krypteringskart, på oppslagstavlen står temaer opp mot IP-numre, du kan delta på workshops og forelesninger innen PGP-attacks, krypteringsteknologi og legal hacking.

Dagens Telecom får en «Van Eck demonstrasjon», der professor Erhard Moeller viser at video-signaler kan snappes opp og gjengis et annet sted. Svenskene har funnet hverandre. Det har også tyskere, japanere, amerikanere og nederlendere.

Telt og Cyberspace
Stemningen er svært god. Mens rundt 2000 deltakere er på vei inn dørene, logger stadig fler seg inn på nettverket – etter å ha slått opp teltet selvsagt.

På www.hip97.nl finner du live-overføringer fra arrangementet, diskusjonsgrupper og en utrolig mengde linker til sikkerhetsinformasjon – som i hvertfall representanter her nede vil hevde at alle burde ha tilgang til.