Christoffersen, Terje

Annonse


Santech blir global

Christoffersen, Terje– Dette gir oss den styrke der vi trenger, nemlig kjøpekraft i et globalt system, sier konsernsjef Terje Christoffersen i Santech Micro Group (SMG). På en pressekonferanse tirsdag redegjorde han for budet som amerikanske CHS Electronic har lagt inn på selskapet.

Vokser raskt
Til stede var også GHS’s representant Antonio Boccalaudro. – Det handler ikke bare om å selge, men like mye om å kjøpe til rett tid på og fra rett sted, kommenterte han. I løpet av de to siste årene har CHS hoppet opp fra den sjette til den fjerde største datadistributør i verden. Norge er det syvende landet bare i Europa hvor selskapet kjøper seg inn i år.

Desentralisert
Dermed styrker selskapet betraktelig sin posisjon i det skandinaviske markedet. Fra før av CHS sine sterkeste stilling i Tyskland, Sveits og England. Selskapet, som er basert i Florida, har valgt Europa og Sør-Amerika som sine viktigste ekspansjonsområder. Selskapet legger vekt på en desentralisert ledelse i hver land, men streng økonomisk styring.

Stabile eiere
Terje Christoffersen understreker at både ledelsen og de ansatte inn for kjøpet. Etter at aksjonærene og norske myndigheter har sagt sitt, regner han med at alt skal være på plass i løpet av 2.-3 måneders tid. – Foruten positive synergieffekter, vil dette bringe oss inn ut av en labil eiersituasjon, sier Christoffersen.