Hansen, Jan Eirik (Alca.)

Annonse


Kabeljubel hos Alcatel

Hansen, Jan Eirik (Alca.)Rammeavtalen gjelder for 1998 og har en anslått verdi på 60 til 70 millioner kroner. Jan Eirik Hansen har siden påske ventet i spenning på Telenors viktige avgjørelse.

Etter det Dagens Telecom erfarer har Alcatel gått ned bortimot 30 – 40 prosent på sitt pristilbud i forhold til tidligere års priskonkurranse.

Delte tidligere med ABB
Kontraktstildelingen smaker sikkert ekstra godt i Alcatel-huset på Økern etter at de nå har vunnet over erkerivalen ABB Norsk Kabel.

Telenor Nett inngikk nemlig for to år siden tilsvarende rammeavtaler med Alcatel Kabel Norge, ABB Norsk Kabel og Samsung for årene 1996 og 1997, men med opsjon for 1998.

Annonse


Problematisk på Rognan
Kontrakten vil bidra vesentlig til å sikre basisaktiviteten ved Alcatels fabrikk i Rognan neste år. Rognanfabrikken med 115 ansatte er inne i en vanskelig periode med lite å gjøre og permisjonsvarsler, men venter nå en klar bedring fra årsskiftet. Den nye Telenor-kontrakten vil inngå som en vesentlig del av virksomheten ved fabrikken.

Telenor største kunde
Telenor er Alcatel Kabel Norges største kunde. Etter det Dagens Telecom erfarer utgjør Telenor 30 prosent av den totale kundemassen til selskapet.

Kontrakten var derfor svært viktig å vinne for Jan-Eirik Hansen. For 15 år utgjorde daværende Televerket 90 prosent av Alcatels (gamle STKs) kundemasse. Siden den gang har Telenor-andelen blitt gradvis redusert.

Direkteleveransekonsept
For tre – fire år siden bestemte Telenor-ledelsen at de skulle gå inn for Alcatels direkteleveransekonsept. Tidligere hadde Alcatel en leveringstid på hele 16 uker. I det siste året er leveringstiden redusert til kun tre dager. Dette konseptet, samt pristilbudet, gjorde at Telenor til slutt valgte Alcatel.

Annonse


Annonse


Annonse