ISDN-bruker

Annonse


Telependler tilkjent erstatning

ISDN-brukerHan ble nesten 700.000 kroner rikere, amerikaneren som ble nektet å arbeide hjemmefra av sin arbeidsgiver. Etter å ha fått en ryggskade i juni, ble den fysiske pendlingen på tilsammen 15 mil daglig anstrengende for mannen. Han sakte derfor arbeidsgiveren, BART, om tillatelse til å jobbe hjemmefra en dag i uken.

BART (Bay Area Rapid Transit District) er selskapet som driver forstadsbanenettet i San Francisco-regionen. Mannen er ansatt som voldgiftsmann i selskapet.

Ansvar
Til historien hører det det at mannen tidligere hadde jobbet hjemme som telependler – men uten at dette var formelt avtalt. Retten mente at siden mannen burde kunne forsette med dette også etter ryggskaden. Det ble vist til at arbeidsgiveren hadde ansvar for å finne en plass til en ansatt som blir handikappet.

Annonse