Deskill

Annonse


Klart for første runde

DeskillItalienske myndigheter har nå sagt at de vil gå ut med en prekvalifiseringsrunde i forbindelse med hvem som skal bli landets tredje mobiloperatør. I følge ekspedisjonssjef Michele Laurias i det italienske post- og teleadministrasjonen vil dette skje en gang mellom 20 og 30 juli.

Grovsortering
– Vi snakker i denne omgang om en form for grovsortering hvor de ulike kandidatene må dokumentere sin seriøsitet, sier markedsdirektør Jon Kragerud i Telenor International til Dagens Telecom.

Kragerud bekrefter at Telenor vil delta gjennom konsortiet Pecienne, hvor blant andre også BT er med. Telenor deltar med 20 prosent i konsortiet.

EU-press
Etter en grovsortering følger selve budrunden. Ifølge Kragerud kan denne komme allerede så tidlig som i august. Det skyldes ikke minst at Italia har press på seg fra EU med å få avgjort hvem som skal bli landets tredje mobiloperatør.

Annonse


Ingen bananrepublikk
En stund ble det spekulert i om den tredje lisensen skulle deles mellom to operatører. Ifølge Communications Week international avviser Michele Lauria denne påstanden: «Vi er ingen bananrepublikk heller, sier Lauria til avisen.

Avansert
Lisensen er en DCS 1800 lisens. Italienerne er blant de mest avanserte mobilbrukere når vi ser bort fra Skandinavia hvor hver tredje innbygger har mobiltelefon. Av italienerne har 12 prosent mobiltelefon, som er det høyeste i Europa utenfor Skandinavia. Til sammenligning ligger Tyskland på rundt seks prosent.

– Italienerne har lært seg å bruke mobiltelefon, sier Kragerud.

Annonse


Annonse


Annonse