Arkiv

Annonse


Spår priskollaps

ArkivLars Berg varsler en steinhard satsing på internasjonal telefoni fra Telias side. I et intervju med den svenske Computer Sweden varsler Telia-sjefen et veritabelt prisras på internasjonal telefoni fra neste år.

Spydspiss
Det gjelder særlig trafikk til USA. Bakgrunnen er Telias status som operatør i USA. USA avtalen er en av spydspissene i Unisources kamp på det internasjonale markedet.

Brøkdeler
Selv regner Telia med å redusere sine egne kostander til en brøkdel av hva de er i dag. Berg mener dette i sin tur vil bli utslagsgivende for Telias priser.

I Norge
Her hjemme bygger Telia et pannordisk nettverk og har egne linjer mellom Norge og Sverige. Sjef for Telia Norge, Terje Nordahl, mener Telias USA-avtale også får konsekvenser for norske kunder:

Annonse


– Det er klart, selv om jeg ikke forventer noen dramatiske hopp her. Utenlandsprisene i Norge er allerede lave, men i våre øyne blir Norden å regne som ett lokalområde.

Fast lokalpris
Selv om det i første rekke er næringslivet som tjener på lavere utenlandspriser, har ikke Berg glemt privatkundene. Berg varsler både lavere internettpriser og fast pris for lokalsamtaler for det svenske privatmarkedet.

Annonse