Arkiv

Annonse


Spår priskollaps

ArkivLars Berg varsler en steinhard satsing på internasjonal telefoni fra Telias side. I et intervju med den svenske Computer Sweden varsler Telia-sjefen et veritabelt prisras på internasjonal telefoni fra neste år.

Spydspiss
Det gjelder særlig trafikk til USA. Bakgrunnen er Telias status som operatør i USA. USA avtalen er en av spydspissene i Unisources kamp på det internasjonale markedet.

Brøkdeler
Selv regner Telia med å redusere sine egne kostander til en brøkdel av hva de er i dag. Berg mener dette i sin tur vil bli utslagsgivende for Telias priser.

I Norge
Her hjemme bygger Telia et pannordisk nettverk og har egne linjer mellom Norge og Sverige. Sjef for Telia Norge, Terje Nordahl, mener Telias USA-avtale også får konsekvenser for norske kunder:

Annonse


– Det er klart, selv om jeg ikke forventer noen dramatiske hopp her. Utenlandsprisene i Norge er allerede lave, men i våre øyne blir Norden å regne som ett lokalområde.

Fast lokalpris
Selv om det i første rekke er næringslivet som tjener på lavere utenlandspriser, har ikke Berg glemt privatkundene. Berg varsler både lavere internettpriser og fast pris for lokalsamtaler for det svenske privatmarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse