Annonse


Katta tar musa

I Salt Lake City sitter George Gerpheide med store planer. Han oppfant glideplaten – eller «touchpad». Nå mener han at produktet er blitt så mye bedre at når det lanseres over sommeren skal det føre til en massiv museutrydding på skrivebordene.

Glideplaten

Teknologien er allerede godt etablert på bærbare maskiner. En fersk undersøkelse påstår at 46 prosent av nye bærbare maskiner er utstyrt med glideplate, og at andelen vil vokse til 70 prosent i 1998.

Verdens eldste pekeverktøy

Annonse


Og nå tror Cirque – selskapet som produserer glideplater – at kattene vil overta også på skrivebordene. Oppfinneren mener forklaringen er ganske enkel:

– Produktet bryter ned barrieren mellom menneske og maskin. Det baserer seg på verdens eldste pekeverktøy – nemlig fingeren, og alle vet hvordan en bruker en finger, sier Gerpheide.

Satt pris på

Og han får honnør for å ha gitt databransjen finger’n. Tirsdag fikk Gerpheide prisen som Årets entreprenør i Utah 1997. Samme dag fikk han prisen som Årets eksportør av U.S. Small Business Administration, skriver Salt Lake Tribune.

Annonse


Annonse


Annonse