Annonse


Vellykket imperialisme

Bidraget til konsernets pengesekk ble på omlag 1,2 milliarder kroner fra virksomheten utenfor de britiske øyer. Totalt ble da overskuddet for Vodafone i fjor på omlag 6,2 milliarder kroner.

Utlandet vokser mest
Vodafone-sjefen Chris Gent sa i følge Financial Times at Vodafone-gruppen har oppnådd god vekst i abonnementstallet i USA, og også hatt gode resultater på digitale tjenester. Han poengterte at dette er første året veksten i antallet kunder utenfor landets grenser overstiger veksten i Storbritannia.
Som Dagens Telecom har skrevet tidligere, var veksten i mobilabonnementer i fjor for Vodafone på 67.000 netto. Totalt var tilsiget av nye mobilbrukere på 260.000, men 193.000 valgte av forskjellige grunner å kutte ut abonnementet, eller ble fratatt abonnementet på grunn av mislighold.

Svakt i Tyskland
Totalt har gruppen over fire millioner kunder i verden. Dette er dobbelt så mange som i for ett år siden. Gent har uttalt at Vodafone ikke lengre ser etter mobillisenser i utlandet, men ser frem til sterk overskuddsvekst fra de eksisterende, spredte investeringene.

Vodafone eier 16,1 prosent av franske SFR, med opsjon om å kjøpe mer mot slutten av dette året. I Tyskland er selskapet inne i E-Plus Mobilfunk, men tross sterk vekst i markedet generelt er det lenge til overskuddet vil komme herfra.

Annonse


Flest digitale telefoner
Gjennomsnittlig omsetning per kunde i fjor var mellom 4900 og 6400 kroner når det gjelder digitale mobiltelefoner. For de analoge telefonene er omsetningen for hver kunde i overkant av 4000 kroner.

Vodafone har i dag flere abonnenter i de digitale nettene sine enn i de analoge.

  • Se også: De nye vokser mest i England

    Annonse