Tollerud

Annonse


Luftig fra NetCom

Tollerud– NetCom tok utfordringen det var å bygge et andre mobilnett i Norge. En ballongferd er også en spennende utfordring, sier informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom til Dagens Telecom.

Dyr kommunikasjon?
NetCom har sponset ballongen med mellom 250.000 og 300.000 kroner. Avtalen mellom NetCom og Ballongselskapet gjelder foreløpig for et og et halvt år og ble inngått i fjor høst.

– Vi får god reklameverdi ved å sponse ballongen. Ballongen er som oftest å se over Oslo hvor vi har en stor kundemasse av både bedrifts- og privatkunder. Logoen vår er godt kjent og blir dermed godt synlig ved et slikt prosjekt, sier Bjørkum til Dagens Telecom.

God dekning
– Det er faktisk bedre dekning her oppe, fordi det ikke er noen bygninger som stenger for signalene. Vi har med oss GSM-telefon med NetCom-abonnement og radiosender for å ha kontakt med nærmeste flyplass, sier ballongfører Knut Erik Risvik til Dagens Telecom.

Annonse


Det er Ballongselskapet Fri Flukt som eier og driver Norges største ballong som er 32 meter høy og tar 5.100 kubikkmeter luft. Ballongen tar opp til åtte passasjerer, og de tre eierne tar ballong-oppdrag fra publikum hele året.

Høyt og lavt
Ballongen flyr i en høyde mellom 1000 og 3000 fot. Utsikten er fantastisk og ballongen svever dit vinden tar oss. Det er helt utrolig stille og fredelig i kurven under den kjempestore ballongen. Noen ganger svever ballongen så lavt at kurven nesten subber i tretoppene.

Det er tradisjon at de som flyr varmluftsballong for første gang gjennomgår en rituell dåp med påfølgende utdeling av adelstittel etter landing. Tradisjonen har fulgt ballongsporten siden den første bemannede ballongferd fant sted i Frankrike i 1783. Dagens Telecoms utsendte er nå ballonggrevinne av Lillestrøm, og vurderer en ny tur med det trådløse kommunikasjonsmiddelet.