Annonse


Først i Europa

– Fordelene med Nettoffice er åpenbare. Alle ansatte vil med det nye systemet kunne få tilgang til egne dokumenter og bedriftsinformasjon uansett om de arbeider hjemmefra eller er på reise ute i den store verden, sier viseadm. direktør Tore Mørck i Fellesdata til Telecom Revy.

Selskapet har vurdert systemet såpass interessant at de selv kommer til å ta det i bruk og legge det ut på sitt intranett i begynnelsen av juni.

Bedre arbeidsflyt
– Dette vil utvilsomt bedre dokument- og informasjonsflyten her i bedriften, som har 550 ansatte som ofte er på farten. Arbeidsflyten vil bli bedre. Vi har sentralisert alle våre dokumenter i bedriften, slik at alle ansatte har et område på en stormaskin som de har tilgang til. Spesielt nyttig er en funksjon der brukere kan gå sammen i prosjektgrupper og jobbe sammen om dokumenter og prosjektrapporter, sier Mørck.

Webware
Netsys er et Kinnevik-selskap som har spesialisert seg på Web-basert «network computing», såkalt Webware. Spesialiteten er applikasjoner som støtter oppunder bedriftenes virksomhetskritiske applikasjoner og informasjonshåndtering kan leveres ferdig. Disse løsningene er de første i markedet som forener telekom-, media- og informasjonteknologibransjene.

Annonse


Enkel å bruke
I følge Mørck vil Nettoffice kunne benyttes av både PC og Mac-brukere. Installasjonen og bruken skal være lett:

– Implementering av tradisjonelle applikasjoner for en bedrift tar normalt 1,5 til 2 år. For Netsys-applikasjonene er implementeringen klar innen 1,5 til 2 uker. Innføring og opplæring ta en halv time! Det eneste brukeren trenger er et passord og en browser.

Nettverkskunder primærgruppen
Fellesdata regner med å selge minimum et par tusen Nettoffice-lisenser innen utgangen av året. primært er målgruppen Fellesdatas nærmere 7.000 nettverkskunder, men også folk innen bank, forsikring og allment næringsliv vil kunne ha glede av den nye applikasjonen som snart kommer på markedet, hevder Mørck.

Til høsten kommer Fellesdata med andre fax-, e-post- og sikkerhetsapplikasjoner. Løsninger for netthandel vil i følge Mørck bli lansert på slutten av året eller tidlig i 1998.

Annonse