Annonse


Statoil-inspirete dansker

Onsdag fortalte den danske forsknings- og IT-minister Jytte Hilden at hun ville starte et pilotprosjekt hvor 2000 lærere og lærerstudenter får hver sin PC. Senere vil hun gi PCer til samtlige danske folkeskolelærere. Den danske ministeren mener at alt for få lærere kan bruke PC og Internett, og at de manglende kunnskapene går ut over elevene.

Best og billigst
– Hvis vi ikke får økt lærernes kvalifikasjoner, får vi aldri med oss barna. I dag er bare halvparten av barna med, sa Hilden, i følge den danske avisen Politiken.

At lærerne selv har en hjemme-PC, er i følge ministeren den beste og billigste måte å lære IT på.

Ingen kompensasjon
Ministerens utspill kom under en lærerkonferanse om IT. Etter sitt innlegg bemerket Jytte Hilden at ingen av lærerne hadde snakket om kompensasjon for å bruke fritiden til å lære seg å bruke data.

Statoil inspirerer
Hildens inspirasjonskilde er at flere stor-bedrifter har gitt sine ansatte gratis PCer med Internett-tilkopling. Politiken nevner spesielt at Statoil har gitt PCer til sine 13 000 medarbeidere, derav 1000 i Danmark. Også det danske selskapet Novo har gitt maskiner til sine ansatte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse