Annonse


Polsk seier for Ericsson

– Dette er et skritt på veien i vår strategi om å bringe samtlige Ericsson produkter ut på det polske markedet, opplyser Kaj Juul-Pedersen i forbindelse med at Ericsson fikk en kontrakt verd 134 milllioner norske kroner på utbygging av DECT i Øst-Polen.

Privatiseres
Kontrakten er inngått med Telekomunikacja Polska S A, som skal privatiseres neste år. Kontrakten omfatter basestasjoner såvel som tilknytningsutstyr for abonnentene.

Etter utbyggingen vil gjennomsnittlig penetrasjon i denne delen av Polen øke til ca. 10 prosent.

Privatkunder
Systemet er beregnet for privatkunder og mindre bedriftskunder. Kontrakten bygger på Ericssons DRA 1900-system basert på den globale DECT-standarden. Løsningen bruker radiosystem for å koble abonnentene til det faste, jordbundne nettet og vil både være et alternativ og supplement til dette.

Arbeidet starter i høst, og utbyggingen er beregnet ferdig i mars neste år.

Annonse


Annonse