Annonse


Nå kommer NT-klyngene

På DB/Expo her i San Francisco Presenterte Tandem Computers, NCR og Oracle avansert klynge-programvare og -applikasjoner. Utstyrt med klynge-programvaren får Windows NT-baserte systemer tilstrekkelig datakraft til å erstatte mye dyrere Unix-baserte systemer.

Parallellprosessering
Klynger eller clustering, kopler sammen to eller flere servere slik at de fungerer som en maskin. Klynge-løsninger gir høy driftssikkerhet og muliggjør parallellprosessering med eksisterende maskinvare. Kapasiteten kan enkelt utvides ved å kople til flere servere.

64 prosessorer
Tandem, som er best kjent for sine symmetrisk multiprosesserings Unix-servere (SMP) og massiv parallellprosesserings-servere (MMP), viste NT-baserte klynge-programmer som håndterer langt større klynger enn Microsoft Wolfpack. Når Wolfpack ventelig lanseres 20. mai, vil den holde styr på fire NT-klynger.

På DBExpo-messa kom Tandem med en ny versjon av ServerWare – et slags kombinert database-, transaksjons-prosessering- og meldings-program for alle slags Windows NT-baserte servere. Tandem vil demonstrere en to Terrabyte stor database som kjører på en NT-klynge med 64 prosessorer!

Nyheter fra NCR og Oracle
Under messa demonstrerte også NCR avanserte klynge-programmer for NT sammen med en NT-versjon av sitt transaksjons-prosesseringprogram Top End. Dessuten vil Oracle lansere nye versjoner av sine databaseprogram Oracle Parallel Server og Oracle Fail Safe for Windows NT.

I første omgang vil Parallel Server støtte fire NT-klynger. På tampen av året skal den kunne håndtere 16 klynger. Oracle vil gi Fail Safe gratis til eksisterende Oracle-brukere.

Datakraft til halv pris
Med den nye klynge-programvaren kan Intel-baserte NT-servere erstatte Unix-systemer til en brøkdel av prisen.

Mens en klynge med fire NT-klyngeservere koster ca 400.000 kroner, er prisen for et tilsvarende Unix SMP-system 700.000 til 1 million kroner. Fordi den nye klyngeteknologien er programbasert, kan brukerne konsentrere seg om applikasjonene i stedet for maskinvaren.

Det ventes at NT-klyngeservere etterhvert helt vil erstatte avansert symmetrisk multiprosessering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse